Adverticum Adserver

Sikeres megoldások – 2.

2012. május 04. 15:45 - Czipperer Dia

Előző bejegyzésünkben bemutattuk a CEMP Sales House által használt megoldásokat az image építő-display kapcsán. A sort folytatva a második az EvoMedia, akik szintén használják ezt a formátumot cikközi bilboardként, roadblock néven. A 640x360 pixel szabványméretű displaytípust ebben az évben vezették be.

Ez alatt a viszonylag rövid idő alatt sok változást még nem hozott náluk, viszont látványosabb megjelenési módot kínál a hirdetők számára – meséli Péli Árpád. Ezt a megjelenési módot AV-alapú – tehát megjelenés alapú - csomagban kínálják, és ez a figyelemfelkeltő látvány mellett egy alternatívát kínál a hirdetőknek a CT-alapú csomagok mellett.

Sokszor emlegettük már, hogy a kampány fokmérője nem az átkattintás, hanem az interaktivitás elköteleződés – azt hiszem, ez tükröződik abból is, hogy már a reklám megjelenése az elsődleges szempont, hiszen a megfelelő hatáshoz elengedhetetlen a megfelelő forma kiválasztása üzenetünkhöz. Az OTP ilyen típusú kampánya több felületükön is futott (Menedzsment Fórum, Hír3, Népszava).

Itt az olvasó a napi tájékozódás közben találkozik a reklámmal. Banki hirdetés lévén nehéz tartalomhoz igazítani a hirdetés megjelenését, így a reklám mondanivalója nincs feltétlenül összhangban az oldal tartalmával. Viszont a pénzügyek szinte mindennapi életünk részét képezik, ezért itt egy általánosabb hirdetési formáról beszélhetünk (bankreklám), tehát nem lóg ki az oldalról – a felhasználó nem érzi annyira zavarónak.

(A bal oldali a kép a Népszava online, a jobb oldali pedig a Menedzsment Fórum felületéről származik)

A kreatívon egyértelmű, jól látható szöveg olvasható, valamint a felkiáltójel figyelemfelhívó voltának köszönhetően oda vonzza a tekintetet. Az egyszerűbb néha több – ez itt nagyon jól beigazolódik, hiszen nem egy komplex reklámfilmről van szó, hanem egy egyszerű, egyértelmű hirdetésről. Még a színek sem kihívóak - ezáltal sem tűnik zavarónak. Itt tényleg a rövid, lényegretörő szöveg és a nagy felkiáltójel az, ami oda irányítja az olvasó figyelmét.

Ez a pár hónap az EvoMediánál még nem hozott olyan jelentős változást, viszont a formátum bevezetése egy fontos lépés volt, hiszen nem a CT számít a kampányunk során – az már a múlt, a megjelenítés az, ami igazán fontos. Szerencsére Magyarországon is egyre tudatosabbak a hirdetők, és rájöttek arra, hogy a reklám önmagában még kevésnek bizonyul: megfelelő formába kell csomagolni a siker érdekében, amelyhez ez a megjelenési forma sok lehetőséget kínál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adserver.blog.hu/api/trackback/id/tr144488581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása