Adverticum Adserver

IAB Europe jelentés a digitális videohirdetésekről

2019. április 25. 10:27 - Adverticum AdServer

A videohirdetések a cross-screen kampánystratégia szerves részét képezik

Az IAB Europe április 17-én publikálta legújabb jelentését, amely a digitális videóhoz való viszonyulást vizsgálta és egyben képet ad a jövőbeni trendekről is.  A szervezet legfrissebb felmérése szerint a cross-screen kampányok szerves részét képezik a digitális videotartalmak.

Immáron harmadik éve végzi el az IAB Europe ezt a felmérést. A 2018-as visszajelzések alapján a digitális videó mint lehetséges formátum ma már a piaci szereplők hirdetési terveinek jelentős részét áthatja. A számok pedig arról tanúskodnak hogy, a videohirdetések valóban a digitális piac húzóerejét képezik. A szegmens értéke európai viszonylatban immáron 48 milliárd euróra rúg.

A felmérést először az IAB Europe Task Force and Research Committee végezte 2016-ban, melyben hirdetőket, ügynökségeket, kiadókat kérdeztek a különféle beruházásaikról és bevételeikről eszközök és formátumok szerint, illetve igyekeztek felmérni az igényeiket a különféle mérések tekintetében.

A jelentés kiemeli továbbá azt is, hogy a digitális videohirdetésekbe fektetett beruházások növekedtek, és a jövőben további gyarapodást jósolnak a szegmensnek. A válaszadók több mint 90%-a nyilatkozott úgy, hogy az elkövetkezendő 12 hónapban növekedést várnak az erre szánt költésektől.

A felmérésből kiderül továbbá az is, hogy a digitális videó a multimédia tervezés és vásárlás szerves részét képezi. Több esetben ötvözik a hagyományos TV-s kampányokkal. A hirdetők több mint fele hisz abban, hogy a kettő kombinációja segít növelni az adott kampány hatékonyságát, ezáltal az elérést.

A digitális videokampányok esetében egyre inkább csökkenő tendenciát mutat az újra felhasznált TV-s kampánytartalmak alkalmazása. Ezt a csökkenést ellensúlyozza sok olyan hirdető, akik a TV-s hirdetéseket ötvözik a digitális videotartalmakkal, azonban 20%-uk még mindig a meglévő hirdetéseket használja a mobil videóhoz.

A felmérésből az is körvonalazódott, hogy amíg a hirdetők egyre inkább az újabb formátumokat keresik, addig az iparág még mindig az in-streamhez ragaszkodik. Ugyan az out-stream videoformátumokra szánt költések folyamatosan emelkednek, még mindig az in-stream dominálja a piacot a költések tekintetében.

Számos kiadó arról számolt be, hogy az inventoryjuk jelentős része, több mint 80%-a videó volt. Egyre több videós formátum érhető el a kínálatukban a növekvő felhasználói és hirdetői igények kielégítésének támogatására.

A kutatásból világosan látszik az elmozdulás a videohirdetések tekintetében. Miközben magasabb CPM-eket generálnak, a videó biztosítja a márka iránti elköteleződést is, ez pedig segít meggyőzni a marketingeseket is, hogy még többet fektessenek a digitális videohirdetésekbe.

Forrás: IAB Europe sajtóközlemény

Az Adverticum kínálatában számos videós hirdetési lehetőség található.

Az AdServerben elérhető videós megoldásokról bővebben itt olvashatnak.

adv_video_kep.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adserver.blog.hu/api/trackback/id/tr5214785390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása