Adverticum Adserver

Online márkaépítés - válaszd a megfelelő formátumot!

2012. július 18. 11:43 - Czipperer Dia

Az Interact 2012 konferencián Guy Phillipson moderálta azt a panelbeszélgetést, amelyben a prémium hirdetési formátumokról esett szó. Nézzük meg, ezek hogyan segíthetik munkánkat!

A hagyományos hirdetési formátumok egyre inkább „kimennek a divatból”, hiszen a technológia fejlődése, és a fogyasztók magasabb elvárása egyértelműsítette számunkra, hogy ez már kevés, az új kreatív típusokban van a jövő. Az előadás prezentációjából megtudhatjuk, hogy az egyes kreatív displaytípusok hogyan hatnak a márkaismertségre, a reklámismertségre, az üzenet társítására, a márka kedveltségére és a vásárlási szándékra.

A kutatást 15 ország és 940 kampány bevonásával végezték. Az új kreatív hirdetési formátumok közül hármat - a Billboardot, a Wallpapert és a Half page-et - vizsgáltak.

A Wallpaper mutatta a legnagyobb emelkedést a márkaismertség és az üzenet társítása tekintetében, míg a Billboard a reklámismertséggel tűnik ki a sorból, vagyis több ember veszi észre az adott reklámot, ha ilyen formában találkozik vele az oldal tetején. Ezen kívül a márkakedveltség kialakulásában is kiemelkedően pozitív szerepet játszik a vizsgált display-ek közül. A Half Page egyáltalán nem bizonyul pozitívnak a vásárlásösztönzés és a márkakedveltség tekintetében, a reklámismertség generálása terén sem ért el kiemelkedő eredményeket.

Az előadás második részéből megtudhatjuk, hogy a legemlékezetesebb kampányokhoz a rich media formátumok a legelőnyösebbek, hiszen ezek sokkal figyelemfelkeltőbbek, valamint nagyobb kreativitást tesznek lehetővé. A kulcs a világos üzenetben és sokszor az egyszerűségben rejlik - "a kevesebb néha több elve" alapján.

A rich media hirdetések nem csupán a márkakedveltségben válhatnak hasznunkra, de a vásárlásösztönzés terén a kiemelkedőnek számítanak. Önmagában a forma viszont kevés. Láthatunk néhány hasznos példát arra, hogyan érdemes a hirdetést tervezni, összehangolni. Fontos, hogy minden kocka önállóan is megállja a helyét (kép, flash esetén), és a hirdetés valóban azokhoz jusson el, akiknek szánjuk (célzás, retargeting). Az elemzés alátámasztja, hogy egy hirdetés megjelenésének gyakorisága minden displaytípusnál az ismertséget növeli, arra viszont nem árt odafigyelni, hogy megtaláljuk a helyes arányt a megjelenések ideje között.

Lássuk, mobilon vizsgálva hogyan alakul ez az öt tényező (ld. ábra)! A hatékonyságot elnézve az okostelefon ígérkezik a jövő reklámozási platformjának.

mobilos.png

Az előadás teljes anyaga az itt érhető el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adserver.blog.hu/api/trackback/id/tr574663982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása