Adverticum Adserver

Nagyobb interaktivitás videóhirdetéssel

2011. július 29. 11:36 - Erős Márti

Az internet, mint kommunikációs csatorna két irányú, tehát a marketing üzenet célba juttatásán túl a fogyasztók aktivizálására is lehetőséget ad. Az interaktív kommunikáció bevonja a felhasználókat a márkák, termékek, szolgáltatások életébe ami elősegíti az elköteleződést és a márkahűség kialakulását.

Az előbbi bekezdéssel mindenki tisztában van, vagy legalábbis az elmúlt tíz évben egyszer már hallotta. Sok hirdető azonban még mindig hagyományos médiumként kezeli az internetet. Valószínűleg nem lustaságból vagy tudatlanságból teszik, inkább a ráfordítható minőségi idő hiányában. Egy kreatív, ötletes online kampány kitalálása ha nem is több pénzbe, de biztosan több munkaórába kerül. Mégis megéri az időráfordítást, ha a kampány hatékonyságát megtriplázza.
 
Az online hirdetés már nem azt a modellt jelenti, miszerint a reklámok "elviselése" teszi lehetővé a tartalom elérését. A felhasználók figyelmét csak az kelti fel, amire valóban kíváncsiak.
 
Az AdoTube videón belül megjelenő és interaktív in-stream video hirdetéseket összehasonlító felmérést végzett. Azok a reklámok bizonyultak hatékonyabbnak, értek el jelentősen nagyobb CT arányt, vagyis felhasználói aktivitást, melyek valamilyen módon, egy sima "kattints ide!" felszólításnál jobban aktivizálták a felhasználót.
 
A több válsztási lehetőség felajánlása a videon belül növeli az érdeklődést. Nem kell rögtön olyan nagy klasszikusokra gondolni, mint az NSFW hibajavító - a vadász nem akarja lelőni a medvét reklámja! Már két-három opció is aktivizálja a felhasználót, ami diszkréten elhelyezett pre-roll/post-roll hirdetésekkel kivitelezhető. Ha az érdeklődést (például humorral) sikerül fenntartani, akkor az üzenet jobban rögzül és végül nagyobb elköteleződés eléréséhez vezet.
 
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adserver.blog.hu/api/trackback/id/tr383109259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása